Despre Proiect

Suntem o echipă pasionată de tehnologie și inovație, câștigătoare a unui hackathon și concentrată pe dezvoltarea unei soluții inovatoare pentru detectarea știrilor false. Prin intermediul unui sistem avansat de analiză a narativelor în limbile română și rusă, ne propunem să contribuim la combaterea informațiilor eronate și manipulării în mediul online.

În prezent, lucrăm la prima versiune a aplicației noastre web, concentrându-ne pe perfecționarea algoritmilor de detectare și pe creșterea eficienței sistemului. Ne dorim să ne dezvoltăm și să câștigăm noi proiecte, având în plan extinderea activității noastre către dezvoltarea de aplicații pentru platforme precum WordPress, Android și iOS, precum și extensii pentru browserele Chrome și Firefox.

Obiectivul nostru final este să devenim o sursă de încredere în lupta împotriva știrilor false și să oferim soluții tehnologice eficiente și accesibile pentru combaterea acestui fenomen în era digitală.

Ianuarie 2024
A luat naștere ideea
Hackatonul „Nistru TruthBridge”

Timp de două zile, 26 și 27 ianuarie 2024 am dezvoltat primul prototip al proiectului fiind ghidați de mentori din Republica Moldova, România și Georgia.

Echipa noastră a fost aleasă căștigătoare a hackatonului organizat de Transparency International Moldova și PNUD.

Dezvoltarea proiectului
Mai 2024

În decursul a 3 luni de zile am dezvoltat prima versiune a aplicației web.

Aceasta proceseara știri în română și rusă.

Caută și identifică până la 6 narative în fiecare limbă.

Hackatonul „Nistru TruthBridge”
Viitor
Dezvoltarea continuă
În căutarea partenerilor de colaborare

Ne propunem să găsim surse de finanțare și colaborări pentru a duce ideea la nivelul următor.

Vedem un potențial enorm în colaborarea cu agențiile de combatere a dezinformării, trusturile media și mediul privat ce are nevoie de un nivel de protecție suplimentar împotriva dezinformării. Pe viitor, ne dorim să dezvoltăm aplicații pentru platforme precum CMS, CRM, Android și iOS, desktop OS precum și extensii pentru browsere.

Contactează-ne